Wat zijn CFD’s nou eigenlijk en waar staat het voor?

CFD staat voor contract for difference en is dus naar het Nederlands vertaald contract voor verschil. Bij CFD’s wordt er gehandeld in de onderliggende waarde van beleggingsproducten zoals een aandeel, index, grondstof of valuta. CFD’s zijn relatief nieuw op de beleggingsmarkt. In korte tijd zijn de aanbieders van de CFD handel flink gestegen. Maar wat zijn CFD’s eigenlijk en waar kunt u terecht om er in te handelen?

CFD’s of Contracts For Difference zijn beleggingsinstrumenten die met een hefboomwerking werken. Uw koopkracht wordt dus een aantal keer verdubbeld. Met €100,- eigen inleg kunt u al snel €5000,- aan koopkracht krijgen om te handelen op de beurs. Bij CFD’s gaat de belegger een contract aan met de betreffende broker. De belegger speculeert daarbij op een opgaande of neergaande beweging van de onderliggende waarde. De belegger kan het contract sluiten na een paar seconden, een paar minuten of een paar jaar. Het contract kent dus geen einddatum. Meestal worden CFD’s gebruik voor posities die niet lang worden vastgehouden. De meeste CFD’s worden op dezelfde dag weer afgesloten (dit ook door het hefboomeffect).

 

Welke mogelijkheden bieden cfd’s?

CFD’s bieden veel nieuwe mogelijkheden voor de belegger. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, in een groot aantal onderliggende waarden, 24 uur per dag te handelen. Door stop-loss orders en limietorders is het mogelijk om 24 uur per dag te handelen in de vele beleggingsproducten en mogelijkheden van CFD’s. Via de normale beleggingsmethoden zou het niet mogelijk zijn om 24 uur per dag te handelen. Bij CFd’s kan dit dus zonder problemen! In de valuta of in de grondstoffenmarkt biedt dit uiteraard grote voordelen!

 

Waar kunt u in CFD’s handelen?

Er zijn zoals al eerder benoemd steeds meer brokers die de mogelijkheid aanbieden om in CFD’s te handelen. De mogelijkheden van CFD’s zijn gewoon erg groot, er is dan ook steeds meer interesse hiernaar. Ik handel zelf ook in CFD’s en heb €86.000,- in 3 jaar tijd verdiend met deze vorm van beleggen. Ik adviseer u dus zeker om ook te gaan handelen in CFD’s. Naar mijn mening kan dit ook het beste worden gedaan bij de broker Plus500. Deze broker heeft erg veel mogelijkheden bij het beleggen en  om deze reden is het ook verstandig om hier een account aan te gaan maken.