Wat zijn indices en hoe kan hier op een goede manier in worden gehandeld?

Over de mail heb ik een aantal vragen gekregen over de mogelijkheid om in indices te handelen. Deze manier van beleggen is er één die door veel beleggers wordt toegepast. Indices zijn indexen, hierbij moet u voor Nederland dus denken aan de AEX, de AMX en de ASCX. In de VS zijn er natuurlijk de Dow Jones de Nadaq en de S&P500. In zo’n beetje elk belangrijk welvarend land zijn er indices te vinden.

Het grote voordeel van de handel in de indices is dat u uw risico’s wat beter spreid. Een index is natuurlijk een verzamelbak van meerdere belangrijke aandelen van een bepaald land. Over het algemeen zijn de schommelingen in indices dus iets lager dan bij individuele aandelen. Alsnog is het wel zo dat er ook grote verschillen kunnen zijn als het gaat over winst of verlies. Het is natuurlijk ook sowieso zo dat u handelt met een hefboomeffect, dus winsten en verliezen worden sowieso ook versterkt!

 

Waar kunt u in indices handelen?

Het is mogelijk om bij een broker zoals Plus500 te handelen in indices. Er kan worden gekozen uit meerdere landen. Het voordeel is dat de naam van het land wordt genoemd (met het aantal aandelen in de index). Bij de AEX gaat het dus om Nederland25, de Dow Jones heet VS30 enz. Het voordeel hiervan is dat u onmiddellijk ziet om welk land het gaat. Het handelen in indices gebeurd net zoals met andere beleggingsproducten ook met een hefboomeffect. Zoals al eerder is besproken heeft dit natuurlijk meerdere voordelen. Zo krijgt u al met een inleg van €200,- zo’n €10.000,- aan koopkracht!

Ik handel zelf ook bij Plus500 in indices. Het bevalt me zeker goed en het is echt de moeite waard om eens te kijken of u ook geld kunt verdienen met het handelen en beleggen in indices! Neem dus vooral een kijkje bij de broker!

Indices zijn goed om risico’s te spreiden!