Zo kan het!

Miljonair worden kan zoAls je miljonair bent kun je een stuk relaxter door het leven gaan dan 90% van je medemensen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de mogelijkheid dat je baas je de zak geeft of over die tegenslag op je energierekening. Een miskoop van €100? Jammer maar helaas, je hoeft er niet wakker van te liggen. Met een eigen vermogen van een miljoen krijg je wel te maken met luxeproblemen. Wellicht zijn er mensen die ineens vaker met je om willen gaan. Doen ze dit voor jou of voor je geld? Los van de luxeproblemen gaat er als miljonair een wereld van je open. Het grootste voordeel is dat je niet perse iets moet doen. Niets moet, alles mag. Je hoeft niet die saaie vergadering bij te wonen of elke dag urenlang in de file te staan naar je werk. Als je miljonair bent, heb je vrijheid en dat is onbetaalbaar!

We willen allemaal wel miljonair worden, maar bijna iedereen denkt dat dit vrijwel onmogelijk is. De kans dat je de loterij wint is vrijwel nihil. Een grote erfenis zit er ook vaak niet in, hoe is het dan in godsnaam mogelijk om aan een miljoen te komen? Simpel: vroeg beginnen, elke maand minder uitgeven dan dat er binnen komt en overschotten investeren in aandelen.

 

Vroeg beginnen

De eerste cruciale factor bij het worden van een miljonair is dat je al op hele jonge leeftijd moet beginnen met het opbouwen van vermogen. Hopelijk hebben je ouders je het eerste zetje in de goede richting gegeven, zo niet dan ga je het al een stuk moeilijker krijgen in de toekomst. Wees niet getreurd want het kan nog steeds alle kanten op gaan.

Zorg ervoor dat je zelf hard gaat sparen, een goede opleiding volgt, jezelf kennis bijbrengt over financiën en een Excel opbouwt waarin je voortgang kan worden bijgehouden en waarin je alle ontvangsten en uitgaven overzichtelijk bij kunt houden. Door inzicht te krijgen in je financiële situatie, is het mogelijk om veel geld te besparen en op een sneller tempo je vermogen op te bouwen.

Door klusjes en vakantiebaantjes en door in je jonge jaren slim om te gaan met je geld is het zeker mogelijk om €5.000,- op te sparen rond je 18e levensjaar en €20.000,- rond je 21e levensjaar. Het is vervolgens erg slim om iets voor jezelf te beginnen en te kijken hoe dit zich kan gaan ontwikkelen. De kans dat je miljonair wordt is een stuk groter als je voor jezelf werkt i.p.v. dat je in loondienst zit. Zorg ervoor dat je rond je 25e levensjaar zo’n €100.000,- eigen vermogen bezit. Dit lijkt wellicht een vrijwel onmogelijke opgave, maar door je kosten strak in de gaten te houden en door elke maand veel te sparen en te investeren is dit wel mogelijk. Als het mogelijk is, is het slim om bij je ouders te blijven wonen. Zo bespaar je erg veel kosten.

Uiteindelijk heb je misschien een relatie en wil je gaan samenwonen. Prima, ga dan wel een huis kopen en niet huren. Je loopt hierbij wel een risico, want stel het gaat uit of je moet verhuizen voor je werk etc., maar als je een huis gaat huren gooi je je geld eigenlijk regelrecht in de sloot. Een koophuis heeft het grote voordeel dat je het aflost en zo dus vermogen opbouwt. Uit onderzoek blijkt ook dat een huizenbezitter een veel groter vermogen heeft dan een huurder. Als je het huis gaat kopen, is het slim om een deel van je vermogen in het huis te investeren. Zorg er zo voor dat je een vrij lage hypotheek hebt. Dit drukt je maandlasten en zorgt ervoor dat je verder kunt sparen en je vermogen kunt vergroten.

 

Minder uitgeven dan dat er binnenkomt

Veel mensen maken de grote fout om elke maand ongeveer even veel uit te geven als dat ze verdienen. Elke maand heeft net teveel dagen en rond de 25e is de betaalrekening helemaal leeg en duiken ze in het rood. Zonde en zo zal het nooit lukken om vermogen op te bouwen.

Door in je Excel alles overzichtelijk bij te houden, kun je zien waar het fout gaat en waar je teveel geld aan uitgeeft. Sommigen lunchen bijvoorbeeld elke dag voor €5,- op het werk. Als je 200 dagen per jaar werkt, geef je dus €1.000,- uit. Na 10 jaar is dit dus €10.000,-. Zonde, want als je die €10.000,- had geïnvesteerd, dan had dit een mooi bedrag kunnen worden. Bekijk ook de onderstaande video, over hoe je vroeg met pensioen kan gaan.

Overschotten investeren in aandelen

Zorg ervoor dat je elk jaar je overschot aan geld in aandelen investeert. Als je erin slaagt om zo’n €20.000,- per jaar te groeien aan vermogen, gaat het hard. Leef als gezin van één inkomen en probeer zoveel mogelijk over te houden. Hieronder ziet u hoe het vermogen zich in de loop der jaren ontwikkeld.

Vermogenstoename