Wist u dat het mogelijk is om te verdienen met rente?

Rente is zwaar onderschat in de financiële wereld. Erg zonde, want rente is één van de belangrijkste factoren op het economisch gebied. Wanneer u geld kunt uitlenen tegen een hoog rentepercentage, zult u meer geld ontvangen dan u heeft uitgeleend. Op deze manier ontstaat er dus een situatie waarin geld voor u werkt!

 

Het verloop van rentepercentages

de afgelopen tijd is de rente gedaald. Elke maand weer kwam er een bericht van de bank, waarin werd aangekondigd dat het rentepercentage was verlaagd. Dit is ontzettend zonde en met belastingen en inflatie (leest u zo meer over) blijft er gewoon geen geld meer over. Het rendement is dan dus eigenlijk 0,0% of zelfs negatief! Er zijn maanden geweest dat er letterlijk geld werd verloren wanneer u spaargeld had. Dit vind ik echt te bizar voor woorden!

Veel mensen interesseert het niet zo heel veel, erg jammer want op de lange termijn kost het toch ontzettend veel geld wanneer er maand na maand koopkrachtverlies optreedt. Gelukkig zijn er ook situaties waarin er geld kan worden verdiend met rente. Het rente op rente effect blijft bestaan en bij een hoger rentepercentage dan de inflatie + belasting is het mogelijk om geld te verdienen met rente!

 

Inflatie

inflatie is een economisch verschijnsel waarbij de prijzen stijgen. Uw geld wordt dan dus minder waard en er ontstaat koopkrachtverlies. Dit is ontzettend zonde en jammer en kan grote gevolgen hebben voor de langere termijn! Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de inflatie voor blijft.

Zoek naar de beste spaarrente en zorg ervoor dat u ook kijkt naar andere manieren van geld verdienen, zoals bijvoorbeeld op de beurs!